Kiinnostuitko palokuntaharrastuksesta? Onko turvallisuusasiat mielenkiintosi? Haluatko auttaa toisia ja tukea palokuntayhdistystä?

Palokuntanaisosastojen yhteinen visio: ”Palokuntanaisosasto toimii elinvoimaisina turvallisuusasioiden ja palokuntakulttuurin ylläpitäjinä toiminta-alueellaan eri yhteistyötahojen kanssa.”

Vaajakosken VPK:ssa on ollut naisosasto jo yli 70 vuotta. Nykyisellään osasto voisi olla nimeltään myös tukiosasto, koska osastomme on avoin kaikille toiminnasta kiinnostuneille.

Tällä hetkellä naisosasto on uusiutumassa, joten jos olet miettinyt, voisinko olla palokuntalainen, niin nyt pääset myös miettimään yhdessä, millaista toimintamme voisi olla. Palokuntanaisosaston toiminta on vapaaehtoistoimintaa ja tähän harrastukseen et tarvitse paljon rahaa, aikaa tosin saattaa vierähtää runsaastikin.

Osastomme toiminta on koostunut harjoitusilloista ja turvallisuusviestintätapahtumista. Jokainen palokuntalainen tarvitsee ensiapu ja alkusammutustaitoja. Näitä harjoittelemme säännöllisesti. Palokuntanaiset ovat perinteisesti myös huolehtineet muonituksesta harjoituksista ja kahvituksista sekä olleet kodinturvallisuuden asiantuntijoita opettaen muita huomioimaan niin paloturvallisuuden kuin varautumisen esimerkiksi sähkökatkoon.

Palokuntalaisena pääset kehittämään omia turvallisuustaitojasi, opit onnettomuuksien ehkäisyä, osallistut kotiseutusi asukkaiden turvallisuusneuvontaan, tuet palokuntayhdistyksen toimintaa. Kaiken jujuna on toisten auttaminen ja auttamisen halu on tärkein ominaisuutesi palokuntalaisena.

Palokuntanaistyön muita arvoja ovat tasapuolisuus, monimuotoisuus, inhimillisyys, paikallisuus, ajassa ja kehityksessä kiinnioleminen sekä perinteiden kunnioittaminen.

Tervetuloa mukaan!