Vaajakosken VPK:n veteraaniosasto perustettiin Maaliskuussa 2007. Asiasta oli ollut puhetta jo pitkään aiemminkin, mutta syystä tai toisesta perustaminen on siirtynyt ko. aikakauteen.

Osaston tarkoitus on tukea palokunnan muita osastoja, sekä avustaa varainhankinnassa, edistää myönteistä suhtautumista palo- ja pelastustoimialaan, sekä vaalia palokuntahenkeä ja perinteitä. Osastoon kuuluvat ovat palokuntatoiminnassa mukana olevia, jo operatiivisen sammutus- ja pelastustoimintansa lopettaneita henkilöitä.

Haluamme olla mukana myös päätöksenteossa, sekä järjestää itsellemme monipuolista ja mielekästä toimintaa.

Veteraaniosasto on järjestänyt vierailuja mm. K-S Pelastuslaitokselle, teollisuuslaitoksiin, sekä Kuntoutuskeskus Peurunkaan Laukaassa.

Osasto on hyvin kilpailuhenkinen ja se osallistuu myös Valtakunnallisiin SM-jehumalja-kilpailuihin, ja olemme voittaneet sen kaksi kertaa. ( Lappeenranta 2008 ja Vaasa 2010 )

Veteraani-osasto vuokraa palokunnan telttoja ja on tarvittaessa valmis myös tarvittaessa pystyttämään ne.

Osasto kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 18:00 Vaajakosken paloaseman luentosalissa. Tällä hetkellä veteraaniosastossa on 20 aktiivista osallistujaa, joista puolet on naisia.

Kesä – ja elokuussa osasto pitää taukoa kokoontumisista.

Yhteystiedot:
Veteraaniosaston johtaja
Esa Simpanen
p. 040-5208305

Varajohtaja
Markku Puskala
p. 0400-695021